Friday, July 31, 2009

tender presentation + H1N1 =????

pg2 sabtu ni aku semgt nk update blog..nk kmas blog punyer la malas..act nk cte pasal ptg smlm..aku kne ikut bos pg presentation tok tender kat MBMB(Majlis BAndaraya Melaka Bersejarah)..klu korg bce blog aku dlu korg tau la tender pe... disebabkan bos tak jd nk pick up kat opis so aku kne la pg sndri..so kne la nek bas sbb aku mne de kete..giler tol 1 jam aku nyer pjalanan dr taman tasik utama g MBMB...padahal klu nek kete tak smpai 10 mnit pun..pastu kne nek 2 bas plak tu...sabar jer weh..

punyer la mncabar journey aku smlm...cewah..nek jer bas tgk2 rmai bdak2 MMU nk blik kg may be dorg dpt cti H1n1..pastu rmai lak yg pkai mask..wat aku cuak jer...aku pun tutup gakla idong ngn tisu...lgkah2 keselamatan perlu diambil..hehe..

then smapi melaka sentral kne nek bas len lak..nek 2nd bas len cte plak..ade la 1 family india ni duduk depan aku..pastu tbe2 ank die muntah..gle btol..punye la geli...nsb bek la muntah tu tak meleleh g kat aku..klu tak mau aku g duk blakang skali...

pastu smpai la kat Jusco..sbb MBMB sebelah jusco je..perut da lapa tp tgk jam da kat pkul 2.30..presentation pkul 3..adoi tak sempat nk mkn..gle lapa..tahan odah tahan...mnsabar kan perut sndri..haha..mmg tak sempat nk mkn trus g cri surau kt jusco..tak smpat mnkn pun takpela..jnji aku sempat smyg dlu..pas semyg trus cri roti lak...mse nk byar aku tgk ramai org da beli mask..mmg bgus la kan sbb mlk pun da kre cam tak selamat jer...aku pun kne beli gak ni...hehe


then trus menapak g MBMB...jlan punyer la laju..mmg cam da tak ckup kaki lg..haha..nsb bek la aku smpat smpi b4 pkul 3..pastu ofis aku dpt 1st turn tok present..lg bgus takyah tunggu lme2..mmg rmai gak la contracrtor yg nk present smlm..cofis aku ni bkejesame ngn HABRI SALAM ARCHITECT..wah dpt la aku jumpe arkitek2 dorg..men2 mate2 jap...haha bongok jer aku..abis present bos trus ajak balik..abis la citer tg smlm..

tbe2 aku tak tau nk tutup citer ni cam ni..adoi gle sengal ko ni odah..haha...k la aku tutup dgn lafaz BISMILLAH jer la...hehhe..to readers thanks for reading the long entry..kah3...chaucin chau...hehehe

4 comments:

lizz said...

aku terjah!!!! dah mutekan volume. wahaha.eh, Melaka Central dulu, mase aku study Melaka..xder lagi..baru ek??

SITI RAUDAH HJ AHMAD said...

ko stdy thun ble?amacam kagum tak ngn mlake..ingt kl jer ke ade kl sentral..hehe..bru tak bru sgt la...klu tak silap da 5 thun da mlk sntral tu...

HaMpir Ke C 2~ said...

sengal gile minah nih,bkn men pnjg aku bce..last2 1 pengajaran pon aku x dpt. erghhhhhhhhhh!!

SITI RAUDAH HJ AHMAD said...

jonet: haha aku sj takk nk wat pngajaran last2 tu...aku nk ko pk sndri...hahaha