Friday, October 30, 2009

aku tipu jer..padan la muke ko...

ini kisah pg td...ngah syok2 men intenet...tbe2 phone ofis brbunyik...(talipon berbunyik2...ade haiwan dlm bahaye...hahah)hoi2 aku bukan kje dgn agensi selamatkan haiwan...hahha

nk tau saper call..org dr Jabatan Perangkaan..nk wat survey kte nyer...aku mmg mlas nk layan klu org call kate nk wat survey....otomatik otak aku trus mnjadi otak pengkelentong terhebat...hahha..

si org jbtn perangkaan ni mule la tnye aku mcm2..die tnye company ni buat ape..pastu tnye baper org pkeje..dan2 tu aku tak tau nk ckp baper org..aku tibai "4 org kot"..haha siap ade kot..takkan la ko tak pasan aku mnipu cik oi..haha

pastu mntak la no pendaftaran syrikat..actually aku tau je nk dpt kat mne no.pndaftaran tu..tp aku buat bodoh..slumbe aku jawab.."saya bru keje kat sini..kat mane ek nk tgk bnde tuh"..haha..dgn rse cnfiden la org tu terangkan..die kte kat sijil SSM..penipuan diteruskan..."ha sijil tu tade la cik..dekat bos saya..."
cik tu berkate2 lg"klu cam tu awk bg no phone bos"
dlm ati..damn..gile klu aku bg no tipon sim..kang ade die ngamuk kat aku plak...(sim ade lah bos saya..bukan simkad ye puan2 tuan2)
aku plak bkate2,"ha bos saya tade la cik..bos saya outstation skang..mggu depan baru balik.."(hoho..sejak bile plak sim outstation..padal ade je kat mlk nih..hahha..odah ko mmg hebat klentong..teruskan..)

si cik survey ni mmg tak berputus asa...die siap suoh aku amik no phone opis die,fax,emel bos die,ngn website skali..aku salin je la kan...padahal salin tulisan cam cakar ayam..pastu emal tu pun aku silap salin..hahhaha...jnji aku terlepas dr ditnye segala bagai soklan...private n confidential kan..dlm agreemnt keje aku tak leh cte hal company kat org luar...tibe2 aku mnjadi sgt lurus..padahal byk jer aku duk ngumpat ngn si along yg berkaler2 tu...hahaha

weh pengajaran disini...jgn kelentong klu anda tak hebat...weh aku kelntong biler trdesak jer...org kate tipu sunat...aku sgt baek ok...aku da mntak maaf kat si cik survey tu sblum die ltak phone..dgn bkate"sory ye cik"..die mnjawab "k takpe"..hahaha..so adekah aku masih berdose..dan adakah ko tau cik survey sebanrnyer aku mntak maaf sbb kelentong ko...hahha...

itu saje..sebelum tu nk jerit sket...hoi kaum adam..sile pg semayang jumaat!!!!!!daaaaaa

11 comments:

minTanG_teLip2 said...

ngAh2. .jAat nYe2 kAw2 tene tipOo uwg Uh. . . kem cLm kt bOs cine Uh ek. .i lAP him

Lya Colours said...

warghhh ko mmg da maju dlm bab penipuan
kalo dulu konon x reti menipu
hahahahhahahah

give me 5 !!!

ct odah said...

mintang:mnipu tok keselesaan...haha..ohh tidak..die saye punyer..haha

along: give ur 5!!hahha..kdg2 kelentong itu hrus...hahaha

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

odah...kau masuk neraka nanti...lebih baik minta maaf kat si org jabatan perangkaan segera..

ct odah said...

cekelat aku da mntak maaf la b4 ltak tpon tuh..hahaa

c-idah said...

wahhahahahaha..
kaki kelentong hampakkkkkk...

ct odah said...

nk idp kne pndai kelentong...hahha

reen said...

hahaha..
tipah trtipu la...

sejak bila la ad istilah bohong sunat ek..

bagus2..
klentong la lg..demi ms hadapanmu..hahaha

Cik Mawar said...

muahahahz odah..
aku lau pegawai2 dtg tanya aku jawab jujur semuanya..
nak apo aku bagi..
sebab tu aku ado perkeso skrg..
muahahhazz..
ni nak call pegawai KWSP lak
hahahahahaha...
nasib lah dapat pekerja cam aku

AzRi said...

ko ni...jab prangkaan 2 nk buat surver jela...doe..bkn pe pn

ct odah said...

kak reen:kak lame da ade bohong sunat tuh..haha

mawar: ko mmg jujor la mawar...ko hebat...aku syg ko..hidup kwsp..haha

azri:weh aku tau la...tp aku sje nk bergelak ketawe dgn org tuh...hahaha