Monday, January 18, 2010

citer seram bukan citer adnan sempit..

skang ni rmai blogger citer pasal adnan sempit kan..tp aku tak nk citer sbb aku tak tgk..tp aku nk citer pasal kisah seram..uish2...bru ckp pasal seram aku da cuak..sumpah aku bt2 berani..padahal ati wa da besar ati semut..wa seram..huhu..ni mmg kisah benar...yg btol2 trjadi kat along aku malam sabtu ritu di rumah beliau sndri...

pukul 9stgah mlm aku dpt kol dr kak chik aku..die bgtau along aku kne tak ingt..meracau tak tentu pasal..die pesan jgn bising2 smpi mak aku tau..mak aku ade prob ngn jntung..so tak blh bgtau berite mngejut nih..so aku n 2 lg akak aku yg ade di rumah pun bncg sorok2..takot mak aku tau..kami mmg bjaye mnyorokkan berite ni..smpai pg baru la mak aku tau..tu pun die tekejot smpi terus campak pnyapu di tgn...nsb tak campak kat aku..

aku kat umah da riso2 plus takot gak..nk pg umah die tp da mlm..klu ktorg pg nti mak aku tau..so kteorg tak pg..so kteorg amik kputusan esok pg baru pegi..mlm tu hanya followup dr ank buah n kak chik aku..(maap peningkan korg..aku ade 5 akak..hoho)..along aku nih di kacau oleh makhluk tu selepas beliau balik dr bjalan2..mnurut dr citer ank buah aku..cewah..along aku bukak jer pintu bilik die terus die mnjerit2 ckp.."jgn kacau aku..pegi2.."dan tbe trus mnjd tak ingt..ckp yg bukan2..makne nyer die dah di rasuk..nsb bek la abg ipar aku pun ade mase tu..ank2 buah aku ni pgl jiran2 tolong..bdak2 ni kol kteorg ngah nangis2..ckp ibu die kne rasuk..aku yg dgr pun takot..ni kan dorg tgk ngn mate kepale sndri...hoisgh..dem aku cuak..aku sorg2 nih...

abg aku n suami achik aku pun pegi sane..sbb takot ape2 jd..bnde ni berlarutan dr pukul 9setengah smpi la pkul 1setangah pg..weh gle lame..2x plak tuh die kacau..1st kne ade sorg ustaz ni da kluarkan..then bile sume org da blik dlm pukul 12setengah..die kne balik..

ustaz tu berinteraksi ngn makhluk tu..makhluk tu ckp mcm ni biler ustaz tu ckp ngn die.."aku tak nk keluar..aku nk duk ngn die..aku nk teman kan die..die sunyi..kalau aku mati aku akan bwak die skali"..damn..aku brtmbah cuak citer bnde ni..dah sejuk2 kaki aku..takpe bt berani odah..odah kuat..ok2 teruskan..

mnurut citer jiran2 die..bace yassin pun time tuh tak jln gak..bnde tuh gelak kan adela..pastu ckp bangang bodoh sume la..suami achik aku lak mase nk tolong tu bace la ayt2 yg die biase bace..die blh lupe tiap kali bce time tuh..mmg kuat la bnd tuh...mse aku kol ank buah aku tny along aku cam mn..aku dgr la along aku ngah mngs2 n mnjerit2 mntak tolong..ckp sakit2..time tuh ustaz tu ngah usha kluarkan makhluk tuh..aku dgr trus cuak..mngs aku dgr..dgr dr phone pun cuak..ni kan klu aku tgk depan2..oish aku tak berani...

dr kate2 ustaz tu...die kate bnde tu da lme duduk dlm umah along aku nih..bnde tu kafir..smlm mase bwak pg berubat kat darul syifa..die mnjerit2 gak mcm mlm tuh..ble ustaz n ustazah suoh die mngucap die tak mau..mmg kafir la tuh..

sian aku tgk along aku smlm..bdan lemah jer..duduk diam tak mau bckp..tnye pun hanya geleng2 kepale jer..riso kteorg tgk...takot die kne lg mse tade org kat rumah..klu weekday ni jiran2 sume kje..moge2 takde ape la terjadi lg..riso aku...

akibat dr peristiwe tu..cewah ade akibat...haha..aku da 2 mlm aku tak tdo kat bilik sorg2..da 2 mlm aku tdo ngn akak aku..nk pg kencing pun mlm sabtu tu kteorg g ramai2.tido pun on lampu...hahahha..bodoh penakot..cilakak aku ngah cuak2 ni tibe ade msg masuk...tekejot wa..huhu..ok chaw..bulu roma da meremang..

22 comments:

Lya Colours said...

aku x nak dtg umah along ko lagi
termasok umah ko
if aku antar ko blk, aku campak ko kat simpang rumbia tuh pastuh ko blk jalan kaki dgn bangla2 tuh
hahahahha

jaga2 odah ade benda follow
tin tin pon pon
hahahahhahaha

ct odah said...

bodoh...bnde tu bkn kat aku la bongok..la smlm aku slumbe jer g umah akak aku..bkn die nk ko pun..bonggok..

apiih said...

odah...sblm tido chek dlu bwkh katil ngn tingkap,tkt ader t'conggok kt ctu ker..ekekekeke

ct odah said...

apiih: cilakak..mgu ni aku nk tdo ngn akak aku jr..lantak la aku tglkan bilik aku...takot sh..

Cik Mawar said...

hahahaha odah..nak seram pon tak jadi seramm...ngan ayat2 ko nie..
hahahahaha.. den pon kena something kat kampung masa balik tunang hari tu..tapi sib baik den dok meracau2..just istiqfar ja..kakak den nangis2 dah masa tu ingat den nak meninggal kot..
huhuhuhu..baru berdarah manis..ado mondo dah dekat..huisss.mintak jauh lah lopeh nie :D
namo dah... penat :D

ct odah said...

hahha...hampeh ko gelak kan aku mwar..takpe len kali aku practice penulisan seram yg berkesan ok..hahha
huish tu antu cmburu tgk ekau btunang tu..takpun antu tak ckup gule..tu darah ekau..darah manis katekan..hahaha

GhOsToNe said...

uiks..

menakutkan!

zamdotcom said...

huhu..
betul2 seram nih..

p/s: suka citer seram

Q.A.S.E.H said...

odah...sila berhati2 dgn persekitaran anda yer!!hakHAKhak..

p/s:aku nk nengOk citer adnan sempit nie..tata cacincau..T_T

Mawar_berduri said...

salam,
wah ...agak menakutkan citer Odah ni ...huhuh ..macam jangan tegur plak .. ahax

ct odah said...

ghostone: mmg pun..berdiri bulu roma..haha

zam dotcom: klu tgk lg seram...

Qaseh: siot ko...bt aku cuak..ko jgn smpi cte adnan sempit ko jd cte seram lak..hahaha

mawar berduri: agk2 blh bt filem tak??hahha

acap said...

sian along kau..




aku nak komen panjang lagi
tapi salji dalam belog kau buat aku pening.
stop sampai sini.TITIK.

ct odah said...

acap: aku feeling2 kat obrsea..tu ltak salji...hahaha

White Bird said...

seram,seram kepala pusat gua pun megigil ni


lariiiiiiiiiiiiiii

ct odah said...

white bird: wa lu nmpk gnas..tp takot jgk..hahaha

triple x malaya said...

huhu kene rasuk ni..tp hantu tu mgape nak lepak kat dalam badan kak long..pg ar lepak kat jusco ke..baru gempak..ape punye hantu da..

White Bird said...

lu kang odah gua pk lu ganas tapi lu pink gak.. hehehehe


tapi gua tabik la kat lu..

ct odah said...

tripl;e x malaya: antu bodoh tak reti g shopping cuci mate kat jusco gaknyer..haahaa

white bird: hoi2..ble wa pink...lu jgn mlu kan gua..hahhahahalu tabik wa..lu bile mau polow wa.haha

F U N F A B U L O S I T Y said...

walaweeeeaaa-leh buat citer seram bersiri kat tv8 neh-eekekeke ;D

johan adam said...

la.. apsal xajak aku temankan ko? ishishish..

dah xcool la ko odah!

ct odah said...

funfobulosity: aku kene wat skrip la cam tuh..haha

johan adam: nk ajak ko mcm mne..dah ko asek trberak jer.hahah

Abg Din said...

gi lah tengok adnan sempit..