Thursday, August 20, 2009

melaka-muar-pagoh-muar-melaka

firstly aku nk ckp aku sgt penat dgn pjalanan yg agak jauh rini utk tender briefing di JKR Muar then site visit gak Pagoh..peh jauh tu..nk2 aku tak biase jln stu..nsb bek la bos aku byk ckp..leh kongsi cte mcm2 ngn die..jap g aku cte ape cte2 korg dlm our journey..cewah..haha..sorry la ye entry kali ni mmg tade pic..tbe2 aku rse sgt tak berbaloi sbb tak dpt nk bli tender kerana ketidak cekapan org2 gomen..sorry klu ade org gomen yg bce..ini mmg fakta..bukan auta ok..!pegawai tu ckp mse briefing doc tender blh bli after visit site..tp wak lu la kan..mse nk g bli pukul 12 tu staff kat stu ckp blh bli pkul 2.30..eh mmg la sengal...tau tak kteorg ni dr jauh..nk jer aku maki..td ckp len ni ckp len...taik!!:20:

k tutup cte pasal tender..skang nk cte2 between i and my bos....eh len mcm lak bunyiknyer..eh kteorg takde skandal ok..kne wat statemnt awl2 sblum aku ditibai..haha

kteorg mmg byk borak spnjang pjalanan td..die pun tak kedekot nk kongsi cte2 die even aku tak tnye..mse mle2 pegi jer die bukak topik pasal agama..wah bdget ustzah alim ulamak lak aku td kan...hahaha..lantak la..jnji aku bg info yg btol..haha...
pastu die ckp ofis kteorg nk cari sorg PR..kriteria mst open minded..blh plak die suoh aku..then die ckp mcm ni.."tp klu sy suruh awk bukak tudung awk mau..tak pyah pkai tudung"..mau aku tak terkejot..tak hingin aku weh..ade ke ptt die kte tak panas ke pkai tudung?dlm islam mmg kne pkai ke?knape sy tgk ramai org tak pakai..mak ai gedebuk die tnye...amik ko odah..pasal pose pn td die de ckp..die tgk rmai jer org mlayu tak pose..adoi mlu nyer aku die tnye cam tuh..tp nk tak nk aku jwab la gak..

disebabkan td die tnye psl islam skang turn ko plak kne tnye ngn aku wahai bos..tp dgn nada yg sopan..aku pun berbicare.."sir sorry sy tnye..knaper jirat cine besar2.."haha kebetulan mmg lalu kubo cine..aku pun tnye la die..die kte "tu sbb muke ma.."(sambil tarik2 pipi die..adoi lwak..mmg aku gelak kan die td..hahaha:44:).mngikut fakta dr bos aku tuh..lg besar kubo mknnyer lg kaye org tuh..mcm kedudukan dorg la lpas tu kne ikut feng shui jgk..k smbung ayt die lg..."tp skang mne ade besar..tanah byk mahal,1 kubo mau 2,3 ribu....peh gile..aku ingt kan free..aku ngn bangga ckp "ooo kne bayar heh..sbb org islam punyer free"..wah mcm2 la pasal cine aku tau rini..yelah aku mne la penah bercmpur ngn org cine ni..da kje ni bru bcmpur..

ha yg ni mmg aku tak leh nk lupe smpai ble2..die bwak aku pg kedai cine tp restoren vegeterian la..sbb die ni vegeterian..nme kedai tu "cok cai yan"ha saper2 org muar kat sini...tau la kot....mle2 die kte kedai mamak..pastu dei ckp kedai cine..ai terkejot la aku..da nk msuk kedai tu aku ckp "sir sy tak nk mkn la.sir makan je la..sy teman"cewah gle baek aku nk teman kan..sian lak aku sbb die kte die tak mkn pape dr pg..skang da pukul 12..mst la lapa kan..tp aku pk positf jap..kdai vegetarian kan..so aku tman je la..then die mkn nsi:30:..aku mik air tin cin cau.:29:.weh mmg la aku segan sbb sume org pndang aku..yelah da tntu la kat stu sume cine..tbe2 aku lak minah melayu pkai tudung duk terconggok kat kedai tuh..ade yg smpi toleh kat aku 2,3 kali..eh ade lak yg aku baling ngn tin cin cau ni kag..hahhaha..mmg la tobat aku harap pasni jgn la die bwak aku kedai cine lg...hahaha...

aku sgt ske bile bos aku bukak cte pasal kawin2..i lik ok...haha..die cte pasal family die,pasal ms die blaja dlu..mcm2 la..di mmg byk pngalamn la dan i think he is a smart student in school..sbb tu la ko bt mba engineering kan bos...so clever...haha..tbe2 aku sgt terharu die bg nasihat klu nk kawin cri org btol2,jgn salah pilih..wah terharu den kojap...pastu die tnye aku soklan cepu mas.."awk sdh ade bf?"..peh bos ko tau tak ni soklan sensitip aku..ko tnye2 ni naper?ko nk jd bf aku ke..?hahaha...owh tak mo den..even ko berduet bos..yg pasti ko kne potong dlu...hahaha..sgt snsitip..tp rpenye2 mse skolah dlu die ade minat sorg dak pmpuan mlayu..peh tk blh tahan gak die ni..aku ckp pehal tak tacke je kan..die kte "tak blh la..sbb agama...nti sy kne tukar."ok sy paham!hehehe

weh lg skali aku tekan kan disini..aku dpt byk cte dan pengalamn..dgn tidak sabar2 aku trus memuji bos aku itu kat along..along u know my bos sgt byk cte dan baek..ko pun prasan bnde yg sme mse die pg opis ko kan long..?i lap u la sir.:50:.u too along..hahaha..ni dtg la aku mood aku puji ko bos..dtg nyer angin aku mmpos maki aku yg ko dpt..eh tp stakat ni tak penah lg la..tunggu....hahaha..ni la sket cte aku leh kongsi..sbnrnyer de lg..tp mals nk taip sbb kepale aku da bdnyut2 n mate da paneh ni..rse cam nk dmam lak..so aku undur diri dlu naa..jumpe lg....daaa....b4 tu nk tayang kad smbut pose dr along..tadaaa...:5:

tq ye along..selamat mnyambut ramadahan almubarak to all blogger..pose ok jgn tak pose..aku tak mau malu kne tnye soklan2 cam td lg...huhu...ok chaw..


pengalaman dr perjalanan,

8 comments:

Lya Colours said...

sebarang komen2 bernas aku bgtau di ym

zasssssssssss

woi2

bilo aku bg kad tuh kat ko(matik la ke lempang)

kuikuikuikui

oi bos ko da potong la

ari tuh diue dtg tnjk riben aku nmpk la

wakakakakakkakakakakakakaka

gelak smpi mmpos!

SITI RAUDAH HJ AHMAD said...

along: bodoh dak long..sialan ko bukak cte riben lg...snsored la ngok..hahaha...

HaMpir Ke C 2~ said...

wakakakakka...smpai jatuh kerusi aku bace entry ko od.. hahhaah..
*smpai skg gelak x henti2~

HanaKimi said...

Haha!!Lawak lah plak aku rase(^^)

weii..nak p ambik jugak la kad raye tu tp malu lah plak coz cik lya x offer kt i!!

HanaKimi said...

Eh..luper nk habaq..meh la datang ambik tag kt belog saye.
i tag u ok??

SITI RAUDAH HJ AHMAD said...

jonet: haha..aku pun gelak blik pas bce komen ko..senggal la jonet...ko mmg ske jtuh kusi...tlinge ko ok tak??haha

hanakimi : ala amik jer..curik depan2 takpe..haha..ok2..tq

minTanG_teLip2 said...

keLaka cte neh . . wikikik~ . .cAmat berpOce . .Sis . .wee~

SITI RAUDAH HJ AHMAD said...

mintang telip2: slamat bpose gak sis..