Monday, November 30, 2009

berkorban di raye korban...

rayer da abiskan..tp aku still nk cte pasal raye gak..wah gle smgt ko tak abis2 dr sebelum raye kan odah??abaikan kate2 ati...aku nyer blog ske ati aku la...ko nk kecoh apehal wahai ati yg kecikk..hahaha

ok2 jgn nk mngarut berlebihan...teruskan niat sebenar ko odah..raye ari tu mmg la btol2 aku ngn family smbut dgn penuh keserhanaan...tade lemang..tade ketupat..tade rendang bagai...yg ade hanya lontong dam smba bali...harap maaf gmba lupa nk snap...

ni sume sbb rumah aku telah dirobohkan...uwaaa..saba2..ni roboh dibenarkan..tp si kontrktor yg sgt tak strategik kje2 nyer telah tak dpt nk siapkan sebelum raye...oh si indon2 nyer juga lebih rmai yg tak tau buat kje dr yg pndai wat kje...nek bengang plak aku..

abg ipar aku bwak blik khemah sbb tade tmpt nk tdo kat dlm umah...konon2 bdak2 kecik nk tdo dlm khemah mlm tu...last2 tgl abg ipar aku sorg2 jer jd pak guard 2 mlm berturut2...sian2...

korg tgk...umah da tak mcm umah..sume brg men letak je kat mane2.katil kat ruang tamu...almari dapo kat ruang tamu..smpi petia ais pun kat ruang tamu...ha tu bukan ruang tamu dah tu.agk2 nk pgl ape??..dlm rumah pun kne pkai selipar..jgn lepas rumah siap sume lupe nk bukak kasut sdh..hahaha

hah ni lg mnyakitkan mate aku...ni kat dlm rumah aku...hoho dah mcm mnumpang kat site plak kan..ooo sgt tragis tol la raye kali nih...time nih ujan lebat gle..so harap mklum air msuk dlm sbb bumbung tak siap...sian aku da cam mgse bnjir...huwaaaaa

tu korg nmpk bumbung mlopong lg...huish gle la mmg air msuk kat stu...kteorg siap buat salur..pastu tadah baldi bagai...amik ko mmg btol cam duk kat site...

1 bilik ni je yg blh dikatekan blh duduk..tp still tak plaster lg..so kanak2 duduk dlm nih sbb ujan lebat gle time nih...ujan lebat gle..aku ngn akak2 aku da gelak2 sbb da rase cam nk msuk bsamamu plak duk kat bilik cam tuh...ade krew bersamamu bace tak entry aku nih...blh bantu aku tak???hahaha

sian si tembam ni...duk dalam bilik tak siap....bgs gak...bia ko merase idop susah kecik2 nanti da besar ko tak lupe daratan..hahaha...mak sedare jenis apekah ko odah??hahaha

hah yg ni mmg btol2 lupe daratan...ko tgk...ujan2 ngah gelap die sebuk pkai spec.rambut die mmg tak tahan...maggie abis....jgn ko tego ke marah die..mmpos la kne balik ngn die...skali die jwab..."ade aku kesah"hah amik tade saper leh marah...bibik pun pening ngn budak ini...mulut lepas ok...

dan ini bdak2 yg memang tak mkn saman..dsebabkan kat luar ujan..so kerusi tu jd mgsa mainan mereka...dgn umah yg mcm tongkah pecah..lg pecah bile bdak2 ni buat hal...ooh tobat trus aku tgk bdak2 nih...hahaha

ok itu jer...aku chaw dulu..tbe2 aku tak tau nk bg penutup kate mcm mane...ah lantak...tata

13 comments:

Lya Colours said...

hahahha
abis ko tido kat mane od
kat jamban ke kat umah jiran ko yg tersayang tuh

hahah x sangka aku mcm tuh sekali keadaan dlm nye

yg paling penting aku nk tny ni, abg ko tido mane??? hahahhaa

alan said...

cam best je umah cam ni..hiasan baru sempena raya ke kekekeke

triple x malaya said...

sian...tapi bukan lame pun..dah siap nanti ok ar tu...

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

ott...kau beraya kat afghanistan ker??

ct odah said...

along: bongok nyer along..abg aku tdo dlm reban aym ngn kwad..hahaha

alan: aah tu special edition nyer hiasan tok raye...thoho

triple x malaya:ha yg tak lme ni la aku rse terseksa...huhu

cekelat: takla aku raya kat gaza...hahaha

acap said...

renovate umah ye odah?
pasni umah ko transfor jadik banglo patblas tengkat lah ye??
huhuh.

ct odah said...

bukan patblas...tp doploh..haha..

bluefairy said...

peh..pasni ayam kawat da de markas baru la kan..haha

ct odah said...

ana: haha..ayam kwad still dul dlam reban kecik die..di sekor2 je kat stu..yg len kne kongsi reban..hahaha

Abg Din said...

untuk mendapatkan nikmat yg lebih kena rasa yg susah dahulu...

ct odah said...

abg din:btol2..kte stuju..

pakcik kordi said...

wow!rare ah ct odah!tido dlm kemah best beb!

ape2 pun..rumahku syurgaku..kn waks./..=)

Cik Mawar said...

uit..odah sedih aku tgk umah ko
lau TV3 bersamamu tgk nie...
mesti leh terpilih...
pastu muka ko wat sedih..
perghhh deru2 org bagi sumbangan
kuikuikui
larikkkkkkkkkkkkkkkkk