Tuesday, February 9, 2010

mule2 suke..tibe2 menangis..

ohoi......wah gle rindu ngn blog nih..rindu ngn korg sume...ari2 aku tringt2kan korg.terbayang2 melayang2 di awangan...cewah ayt aku mkin sastera sejak duk umah ni...life aku duk umah lg seronok dr aku keje kat opis dulu...sbb aku leh mkn sepnjg mse...dan mbute di siang ari selame 4 jam..hahaha...nk tau ape aku bt kat umah?aku cte sket even korg tak nk tau kan..aku bgun awal ok...aku klu bgun tgahari mmg mak aku belasah aku ngn ekor ikan pari...hahhaha...untuk mpractise kan diri mnjd surirumah bjaye kite haruslah bgun awal2 ye puan2..hehe

keje kat umah cam biase la weh..kmas umah,mnyapu sampah,basuh baju,masak,bukak tingkap,tutup tingkap,bukak pintu tutup pintu...senang je kan...so tgahri aku akan isi mse dgn tido,tgk tb,makan,makan dan mkn...mak aku org plg bahagia skali sbb die takyah susah2 nk bt keje..keje beliau adelah pegi bt theraphy setiap ari bersame2 geng balu beliau...mak aku pun ade geng tau...geng balu ok...bkan geng janda..maap terngata mak sndri plak...

ok cukup cte aku dirumah...act arini adelah hari dlam sejarah bg aku sekeluarga...arini adelah genap ayah aku 17tahun pergi mnghadap illahi...ye tempoh yg sgt lame dan akn mnjd betmbah lame setiap tahun...aku pgl beliau "apak"..len dr len kan..tu sume sbb along aku terpngaruh ngn cousin kteorg yg pgl ayah die apak...dulu along aku pgl ayah aku abah...

apak meninggal mase umo 6thun sbb kene angn ahmar...dan adik aku umo setahun lebih...sian adik aku bru sekejap jumpe apak..jumpe pun bkn die tau ape2 lg...jgn kte adik aku...aku pun lbh kurg la...aku bdak2 lg...bru 6thun,...owh korg 6thun da sebuk2 g tadika kan..aku tak masuk tadika pun..sbb kteorg tak mmpu pun...tp aku tak ksah...duk umah lg bes...

aku tak tau weh cam ne rase ade ayah biler da besa ni..aku ade sekjap jer..tp aku tak tau lg sume tu...klu kat skolah org sebuk cte pasal ayah2 ni..aku wat bodoh je la kan...tp yg bgus nyer..mse skolah tu tadela kwan2 skolah mcm bdak2 dlm citer kat tv tu kan...yg ejek2 org tade ayah la..pastu blik2 ngadu kat mak ckp org ejek...klu de cte kat tv cam tu..aku mmg tak caye la...tu bdak2 bodoh2 jer...

klu skang org2 bru tau aku ayah aku da tade...dorg mintak maaf aku tak rse ape pun...sbb aku dah biase...dah biase ngn ktiadaan beliau..tp aku tak penah lupekan beliau...setiap kali lpas solat mst ade doa utk beliau...aku syg beliau even aku tak tau mkne ksh syg sorg ayh...damn sedih plak...

apak insan istimewa...sgt2 istimewa...sbb die istimewa la kot tuhan amik die dulu..tuhan lg sygkan die....kdg2 aku terpk asal tuhan amik apak cepat sgt...tp aku redha..ajal ditgn tuhan,,,kite tak blh nk pertikaikan kuase die...kite jge 1 ari nti aku pergi jgk...cume kte tak tau jer biler...

apak...moge apak tenang disana...moge roh apak dicucuri rahmat..pak...dtg la dlm mimpi odah mlm ni...lame apak tak dtg...odah nk jumpe apak....

aku takleh nk truskan lg...aku byk kali stop mnaip...sbb than air mte...aku dahla kat cc nih..kang ade org nmpk malu aku..kang org ingt aku ngs dgr lgu nsyid yg cc ni bukak lak....kwan2 aku takkan tgl kan korg...bile rjin aku dtg lg...bye....

9 comments:

apiih said...

takziah buat apak mu itu..huhu...rajinyer ank dara nih mengemas umh erk..blh jd menantu mithali nih..huhu

apiih said...

takziah buat apak mu itu..huhu...rajinyer ank dara nih mengemas umh erk..blh jd menantu mithali nih..huhu

Lya Colours said...

odah aku kan ade. hehe. aku kan cheergirl kau. ngeh ngeh

al-fatihah. td dak mah pon buat shoutout kat pesbuk

odah jgn lupa dating kite weekend ni
nnti aku joget2 kasi kau ceria

Alimaz-Kembara Terasing said...

al-fatihah buat ayah kamu.....jangan sedih2 sangat yg pergi tak kembali....

White Bird said...

apo kono ni odah?

told la hejauw said...

ko rilek lah..jgn sedeyh2..hahha

Haris Dot Com said...

cik odah...hang pasang laa tenet kat umah bolee laaa berblogiing balik,,,,

triple x malaya said...

al fatihah,semoge roh nye di rahmati

c-idah said...

salam kerinduan yang amat mengila ok...

yg hidup tetap harus meneruskan hidup..walaupun tanpa yg tersayang...
al-fatehah...

suri rumah ye sekarang..
kekekeke...bagussssss!!!!
odahhhhhh merindu ok!!!!!!