Tuesday, June 22, 2010

cerite agak basi..ade aku kesah...

weh ni mmg citer dah basi...budak dah abis cuti aku bru nk update,...tp aku kesah ape..haha...aku tade mase lak nk kuar g cc update2 blog nbi...duit pun takdo..so duk umah diam2 jer la..aku kan dah abis jd cikgu kontrak 2mgu lpas..so nk citer psl ank2 murid2 ku tersyang..wah tersyg tak tahan...pdahal mse skolah dulu punyer la serik ngn bdk2 tu..hahaha

sonok sbnrnyer jd cikgu ni..tp yg tak sonok nyer...bdk2 tak nk dgr ckpa ku...sabar jer la..ade yg suoh aku lempang jer kawan2 dorg yg degil tu..aku ckp kat dorg klu aku lempang kang ade yg bisu..silap2 cacat seumo idop lak kang...ha tu yg malas tu...ok2 meh sini tgk aku dah listkan ape kejadian yg jadi spnjg aku jd cikgu bdak2 tu:

  • 1st day ngajar dah de bdak ckp aku bodoh...peh mulut bdak tu mmg tade insurans..takpe aku saba lg...]

  • kepale ank murid aku kena cucuk ngn pensel 2b ngn kawan die..mase aku ngah ngajar lak tu...blubang kple die...bdarah beb...cuak den...kes ni tak pasal2 aku kne tulis report kat cikgu displin...mcm bt report polis lak...ayt aku dlm report tu mmg bangang2 la...lantak...
  • seluar dak dajah 1 koyak ngn rabaknyer..tang2 "tet" die lak tu..dah la die tak pkai adik2 kot...ade la kawan die jht..g selak suar dak tu..pastu die ckp kat aku.."cikgu...afiq punyer 'tet' kecik jer...hahha..bongok nyer bdak..alah bdk keciknyer aku kesah aper..slalu tgk..hahahahhaha
  • minggu ke 3 aku ngajar..aku dah tak saba sgt dah..akhirnyer nek gak penangan aku kat bdak2 tu...saper suoh kuang ajar sgt...saba2 gak..tp agk2 la beb..
  • kes2 kecik byk la...cam bdk2 pmpuan ngis la..tp kes cam tu aku bia kan jer...sbb dak pmpuan tu pun ngade2..aku suoh duk diam tak nk...so pndai2 ko la benti ngs sndiri..
ok cukup la 5...ok aku de amik pic ngn bdak2 tu...so jom tgk aksi kami...aeceh...

ni 1A..aku ngajar PJ dak2 ni...
ni 1B...ni pun time Pj..tp mlas nk bwak g padang..sbb dah pnas..
cewah tekun..tekuntut..haha..padahal blja muzik jer...eh tak tahn aku ajar muzik...mmg la ke laut..hahha
ni bdak2 dajah 3A..klas ni ok sket la..dgr ckp...
ha ni la klas yg plaing terejal la 3B...klas plg fames..nk2 yg dak laki yg duk tepi tu...die la hero skolah..aku kalau lalu depan klas die..msti die blari g halang2 aku..nk ngorat ckp jer la..maap la..cikdu takde adik pmpuan..hahaha
ohh ni hero dan heroin aku..wahaha...ni la klas yg aku kena jd cikgu klas..serik wa beb...klas 2A..tp bab amik gmba bgus bdk2 ni..sporting..
"alamak..malu la cikgu"wahaha
ni la hero2 yg mguji kesabaran aku..tgk muke pun dah tau..mule majal jer sume..nak2 yg bt peace blkang aku tu...
ok tu jer gmba2 bdak...eh b4 aku blah...tgk ni gmba aku ngn cikgu2 mse smbutan hari guru dulu...wah gle smgt nyanyi lgu Guru Malaysia...hehe
ok sekian...

10 comments:

Lya Colours said...

1) walllamakkkk ade header baru
hahahahhaa

Lya Colours said...

2) woi ni dah nk bulan pose ko baru update hari guru. ini bukan tahap basi ini tahap dah kuar ulat2 bagai
hahaha

Lya Colours said...

3) sampai ati ko g cc x bgtau aku ! x nmpk ko on9 plak tuh. cibais lu

Lya Colours said...

4) dah2 balik la long !! apo komen byk2 ni

makdara terdiva said...

pergh! cikgu spoting-moting gitu...bdk2 kecik dah pandai bab2 luar & 'dalam'ni bahaya..haha

Lya Colours said...

5) yela2 aku balik
hahahha

ct odah said...

hahahaa...dan nme pun blog aku...ade aku kesah...aku bkn kat cc la...aku kat komplek rkn muda tuh....aku on fb la

alvin takda rumah harga 8juta said...

oddd...
jahanam anak murid kau..
ishkkk...


nge~nge~

c-idah said...

nyambung dok umah lagi ke odah?
memang windu glerr nk brgosip kannnnn......

pakcik kordi said...

gila ganas cucuk kepala mber dgn pensel..kaah!!!


mujur tk dgn pisau ke parang ke...ahahaha...