Friday, June 25, 2010

KAWAD...ko mmg jantan!!

yeay 2 ari kje bru rini dpt on9..aku nyer laptop la nyer pasal..eh lupe nk ckp..aku dah keje..baru 3 ari...ok ni bkn nk cte pasal keje...tp nk cte pasal kesedihan...sedih sbb kematian...bkn org yg mati...tp ayam....huwaaaaaaaaaa......

mesti korg ckp...ayam mati pun nk sedih..ape ke bangang odah ni...eh!!!ni ayam bkn sebarang ayam tau...korg takkan jumpe ayam ni kat dunie ni...ade kat umah aku....meh aku citer..

name beliau KAWAD..Name beliau dpt dr care beliau bjalan yg mcm org ngah bkawad..beliau akan angkat kaki mcm org bkawad tu..umo beliau tahun ni 12 tahun...mesti korg tak caye kan...ha tu la kebenaran..die lahir kat dunie ni same ngn ank buah aku yg skang dah dajah 6...mak aku ni jenis penternak...so die tau ble la bntang2 ternakan die wujud..huhu..

tp tanggal 23 jun ari tu..beliau dah pegi tak kembali...aku tak sempat nk tgk beliau dikebumikan..sbb ari tu 1st day aku keje..mak aku melalak cte ngn aku...aku nk meleleh..tahan jer...peh ego tinggi..hehe

beliau ni tak mcm ayam len...ni mmg mnja ngn org...leh duk lepak2 ngn org..klu ayam2 len ko dekat jer msti lintang pukang lari...tp die serah dri..haha..die mmg jantan la..sbb klu time nk tangkap aym nk sembelih jer..ayam len dah maraton keliling umah lari...beliau relax jer duk makan2..sbb beliau tau kteorg takkan sembelih beliau...uishh tak sggup la nk mkn beliau....klu mkn ibarat mkn gajah gak nyer...lg 1 sbb dah syg..so KAWAD..dikecualikan dr proses pnyembelihan dan pencekikkan..hahaa

sehari sblum beliau mati tu...1 hari beliau tak turun dr reban..means 1 ari tak mkn...dah ptg tu bru mak aku pasan..so aku dgn bek ati siap amik nasi dlm piuk bg beliau mkn..beliau mkn skit gle...time tu dah terpk2 gak nyer beliau nk mati..mmg tol pun...uish sedih tau...korg mane tau...korg takde KAWAD...

ha lupe nk ckp...beliau mati mungkin sbb angse yg bru kat umah aku tu slalu gigit kple die smpai bdarah...aku anti ngn angsa tu...ko siap angse...nti aku racun ko...hahaha...

OK2..utk tatapan korg..aku persembah kan la KAWAD kat sini...tet tret te tetttt!!!...
ini lah jantan sebenar...dulu kini dan selame nyer...

ooo beliau sgt fames di kalangan kawan2 aku,kawan2 saper2 jer lah...

KAWAD..you never walked alone...cewah...hehehe..peh cam MJ lak...haha

9 comments:

Lya Colours said...

sape nak bukak pagar umah ko pasni kalo aku dtg
kawad dah xdo
aku malas nak bukak sdri
uuwwaaaaaa

ct odah said...

tu la...saper nk smbut aku blik keje..saper nk duk borak2 ngn aku ptg2...huwaaaaaa...kawad!!!!!!!!!!

maCy said...

si jantan tu mmg glamer.. hehe

cik pingu said...

hahaha.. odah, aku nk gelak dulu.. hahaha..

ok2, dah, aku turut bersimpati d atas kehilangan KAWAD.

ko bela ayam lain la pulak. hihi.

zaza said...

angse mmg jahat...
dlu aku pnh kena kejo ngan angsa..
ko tgk la nnt aku sembelih ko angse!! huhu

apiih said...

kesian kat kawad..huhuhu

White Bird said...

wah kawad mmg jantanla.. bjaya wat korang cedih

alvin takda rumah harga 8juta said...

OTT..
kau ni mmg sarkastik..penceritaan kau sgt bernyawa...

y@n@ M!B said...

huhu mmg touching..

kwn aku (laki) pn ada sorg minat bela ayam..hobi kut =)